mandag 26. mai 2008

Vårruller til middag

I dag ble det vårruller til middag. Jeg elsker vårruller! Problemet med vanlige vårruller er friteringen. Fritert middag er ikke akkurat på toppen av helsebarometeret, dessuten synes jeg det er litt styrete med alle den oljensom jeg må bruke, og blir kvitt etterpå, og som helst ikke skal slås ut i oppvasken. Dessuten lager friteringsoljen, samme hvor sterk kjøkkenvifte du har, en umiskjennelig lukt i hele huset. Terskelen for å fritere på en helt vanlig torsdag er derfor nokså høy. Og da gjelder det å finne andre gode løsninger når jeg får fryktelig lyst på vårruller. 

Jeg er helt sikker på at jeg synes vårruller, bakt i stekeovnen, som jeg gjorde i dag, smaker like så godt som friterte vårruller. Jeg tror kanskje at jeg synes disse smaker hakket bedre. Nå sammenlignet jeg ikke de to variantene i dag, så det er litt vanskelig å si. Men konklusjonen er iallfall klar:

DET ER YPPERLIG Å STEKE VÅRRULLER I STEKEOVNEN! Det er det som er inni rullene som bestemmer hvor godt dette blir. 

For å lage vårruller, trenger du vårrullblad, og det får du kjøpt i alle innvandrerbutikker og i velassorterte dagligvarebutikker. Det fine med disse arkene er at de kan ligge i fryseren uendelig lenge, så det er bare å huske på å kjøpe inn en gang du befinner deg i en god matvarebutikk. 

Når jeg lager vårrullene som her, synes jeg faktisk ikke at det er et tiltak i det hele tatt. Rullingen av selve rullene går riktig så fort, og har du unger i nærheten, kan de være med å rulle. 

Her er det jeg brukte i mine vårruller i dag. Juster innholdet etter hva du har tilgjengelig, men husk at de er gode når de er skikkelig sterke. Har du unger som ikke er begeistret for chili, lager du noen vårruller først uten, og så tilsetter de ulike chilivariantene i resten av kyllingdeigen. Husk da å redusere den totale chilimengden litt også. 

Vårruller med kyllingkjøttdeig
12 vårruller

12 vårrullark (resten av pakken kan legges tilbake i fryseren)
2 sjalottløk
1 ss olivenolje
400 g kyllingkjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 baby fennikel eller 1/4 vanlig fennikel
10 dråper vanlig tabasco
20-25 dråper chipotle tabasco
1/4 ts tørket chiliflak
1 ts sambal oelek
salt
pepper
1 ss olje til pensling

Finhakk løken og ha den i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på middels varme i noen minutter til løken har blitt blank. Den skal ikke bli brun. Ha i kyllingdeigen, sett opp varmen og gjennomstek den. Finhakk hvitløk og fennikel og ha det oppi sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Du sal kjenne at du blir litt svett i panna når du smaker. 

La blandingen kjølne litt før du starter med rullingen. Er du framtidsrettet, kan du jo steke opp dette dagen før eller tidligere på dagen. 

Ta fram ett og ett vårrullark og la de andre ligge i en bunke tildekket med et kjøkkenhåndkle. De tørker veldig fort ut. Legg kjøttblandingen som du ser på bildene. Ha litt vann på enden av rullen for å feste endene. Legg vårrullen, men skjøten ned, på et stekebrett. 

Pensle rullene med olje før du steker dem midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. 

1 kommentar:

karna sa...

Tusen takk fro bilder, fant tips til fra http://epicureatricen.blogspot.com/2009/11/varruller.html