skip to main | skip to sidebar
Marits matblogg

søndag 20. juli 2008

Lagt inn av Marit kl. søndag, juli 20, 2008

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyere innlegg Eldre innlegg Startsiden
Abonner på: Legg inn kommentarer (Atom)

Om meg

Marit
Jeg er egentlig utdannet sivilmarkedsfører fra Norges MarkedsHøyskole (BI), men jobber i dag på fulltid som matformidler og kokebokforfatter. Jeg har gitt ut 6 kokebøker på Cappelen Damm; Nybakt, Matpakka, Nybakt til jul, Vi baker og Lettvint middag i gryte og langpanne og Hjemmebakt. Jeg lager matfilmer for www.klikk.no, og jeg frilanser for Maison Mat & Vin, Mat i Norden, Spis Bedre, Agenda 3:16 og Jærbladet.
Vis hele profilen min

Bloggarkiv

  • ▼  2008 (7)
    • ►  november (1)
      • ►  nov. 12 (1)
    • ►  august (2)
      • ►  aug. 20 (1)
      • ►  aug. 15 (1)
    • ▼  juli (2)
      • ▼  juli 20 (2)
        • Uten tittel
        • Fiskesuppe med touch av asia
    • ►  mai (2)
      • ►  mai 26 (1)
      • ►  mai 21 (1)

Bokutgivelser på CappelenDamm

Bokutgivelser på CappelenDamm
Hjemmebakt. Kommer i september 2008

Lettvint middag. Kom ut i 2007

Nybakt til jul. Kom ut i 2006

Vi baker! Kom ut i 2007

Matpakka. Kom ut i 2005. Paperback i 2008

Nybakt! Kom ut i 2004. Paperback i 2006

Gode tips når du skal bake

Her kommer noen tips som er lure å ta med seg:
1. Les gjennom hele oppskriften og finn fram det du trenger før du starter. Så vet du at du har alt du trenger.
2. Ha det godt og varmt på kjøkkenet når du lager gjærdeig. Gjæren trives ikke i trekk.
3. Ikke bruk mer mel enn du akkurat trenger. Det lønner seg derfor ikke å ha i alt melet med en gang, men vente litt mens eltemaskinen går, eller at du elter deigen sammen for hånd, og ser akkurat hvor mye mel som trengs. En vanlig gjærdeig er passe fast akkurat når deigen slipper bakebollen.
4. De aller fleste gjærdeiger krever at du elter den godt og lenge. Så baker du brød, både grove og fine, lar du kjøkkenmaskinen elte deigen i 10 minutter. Sett gjerne på en stoppeklokke. En del finere bakverk, som for eksempel hveteboller, skal ikke eltes så lenge. Da blir de seige. For det er nettopp seigheten vi utvikler når vi elter.