Jeg er egentlig utdannet sivilmarkedsfører fra Norges MarkedsHøyskole (BI), men jobber i dag på fulltid som matformidler og kokebokforfatter.
Jeg har gitt ut 6 kokebøker på Cappelen Damm; Nybakt, Matpakka, Nybakt til jul, Vi baker og Lettvint middag i gryte og langpanne og Hjemmebakt.
Jeg lager matfilmer for www.klikk.no, og jeg frilanser for Maison Mat & Vin, Mat i Norden, Spis Bedre, Agenda 3:16 og Jærbladet.
Her kommer noen tips som er lure å ta med seg: 1. Les gjennom hele oppskriften og finn fram det du trenger før du starter. Så vet du at du har alt du trenger. 2. Ha det godt og varmt på kjøkkenet når du lager gjærdeig. Gjæren trives ikke i trekk. 3. Ikke bruk mer mel enn du akkurat trenger. Det lønner seg derfor ikke å ha i alt melet med en gang, men vente litt mens eltemaskinen går, eller at du elter deigen sammen for hånd, og ser akkurat hvor mye mel som trengs. En vanlig gjærdeig er passe fast akkurat når deigen slipper bakebollen. 4. De aller fleste gjærdeiger krever at du elter den godt og lenge. Så baker du brød, både grove og fine, lar du kjøkkenmaskinen elte deigen i 10 minutter. Sett gjerne på en stoppeklokke. En del finere bakverk, som for eksempel hveteboller, skal ikke eltes så lenge. Da blir de seige. For det er nettopp seigheten vi utvikler når vi elter.
2 kommentarer:
takker for masse flotte oppskrifter på hjemme siden din =)
Hei Marit
Fin blogg, hjemmeside og filmer. Ser ut som du har mange spennende oppskrifter. Skal følge med på deg:)
Legg inn en kommentar